Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012

ΧΡΙΣΤΟΨΑΡΟ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΙ ΡΑΓΟΥ, ΠΟΥΡΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΒΙΔΑΣ ΜΕ ΛΟΥΙΖΑ.

ΥΛΙΚΑ:

-2 φιλέτα Χριστόψαρα των 150 γρ

ΓΙΑ  ΤΟ ΡΑΓΟΥ:
-100 γρ κριθάρι (μουλιασμένο απο το προηγούμενο βράδυ)
-200 γρ ζωμό κότας
-λίγο θυμάρι
-100 γρ σάλτσα ντομάτας
-30 γρ καρότο (ψιλικομμένο)
-30 γρ κολοκύθι (ψιλικομμένο)
-20 γρ πράσο (ψιλικομμένο)
-20 γρ κρεμμύδι φρέσκο (ψιλικομμένο)

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ:

-3 μελιτζάνες (κομμένες σε κύβους)
-100 γρ χυμό πορτοκάλι
-λίγο φρέσκο θυμάρι
-2 σκελίδες σκόρδο
-αλάτι
-λίγη ζάχαρη
-μαραθόσπορος
-20 γρ ελαιόλαδο
-20 γρ βούτυρο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΒΙΔΑΣ:

-κελύφη από 10 καραβίδες
-80 γρ καρότο
-100 γρ κρεμμύδι
-50 γρ πράσο
-100 γρ ντομάτα
-10 γρ πελτέ
-20 γρ κονιάκ
-50 γρ λευκό κρασί
-1ο φύλλα λουίζα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Για το κριθάρι ραγού: Σωτάρουμε το καρότο,το κολοκύθι, το πράσο, και το φρέσκο κρεμμυδάκι και βάζουμε και το κριθάρι, ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας και τον ζωμο και το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει.
Για τον πουρέ μελιτζάνας: Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια λαδόκολα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά, τα μπλεντάρουμε και βάζουμε και το βούτυρο.
Για την σάλτσα καραβίδας: Βάζουμε τα κελύφη απο τις καραβίδες στον φούρνο και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούςγια μισή ώρα. Σωτάρουμε το καρότο, το κρεμμύδι, το πράσο, την ντομάτα και ρίχνουμε και τα κελύφη. Ρίχνουμε και τον πελτέ  και σβήνουμε με το κονιάκ και το λευκό κρασί. Προσθέτουμε νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ώρα. Την περνάμε από σίτα. Δένουμετην σάλτσα και ρίχνουμε και 20 γρ βούτυρο και τέλος τα 10 φύλλα λουίζας.
Τέλος σωτάρουμε σε ένα τηγάνι τα φιλέτα Χριστόψαρα.

1 σχόλιο: