Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

ΣΑΛΑΤΑ ΡΟΚΑ ΜΕ ΓΛΥΣΤΡΙΔΑ, ΨΗΤΟ ΜΑΝΟΥΡΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΜΕ ΧΑΡΟΥΠΟΜΕΛΟ

ΥΛΙΚΑ:

300 γρ ροκά καθαρισμένη
100 γρ γλυστρίδα
20 φύλλα δυόσμο
100 γρ φράουλες
200 γρ μανούρι

ΥΛΙΚΑ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ:

40 γρ χαρουπόμελο
30 γρ βαλσάμικο
90 γρ ελαιόλαδο
30 γρ σπορέλαιο
λίγο νερό αν χρειασεί αραίωμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε τις σαλάτες, στεγνώνουμε καλά τα φύλλα, κόβουμε τις φράουλες και ψήνουμε το μανούρι σε τηγάνι ή σε σχάρα.
Για το ντρέσινγκ: Βάζουμε το χαρουπόμελο με το βαλσάμικο και χτυπάμε στο μιξερ ή με ένα σύρμα σε μια μπασίνα. Ρίχνουμε σιγά σιγά τα λάδια. Εάν είναι πολύ πηχτό το αραιώνουμε με λίγο νερό.
Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά μας και προσθέτουμε αλάτι και φρέσκο πιπέρι. Βάζουμε το μανούρι και το ντρέσινγκ και είμαστε έτοιμοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου