Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ESPRESSO


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ:

140 γρ βούτυρο
150 γρ ζάχαρη
1 αυγό
1 ασπράδι αυγού χτυπημένο
310 γρ αλεύρι
50 γρ κακάο
4 γρ μπέικιν πάουντερ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΗ:

300 γρ φράουλες
45 γρ ζάχαρη
10 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένο
20 γρ λεμοντσέλο


ΥΛΙΚΑ ΓΚΑΝΑΖ:

250 γρ κρέμα γάλακτος
250 γρ κουβερτούρα 70%
20 γρ κόκκοι espresso
20 γρ μέλι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΖΥΜΗΣ:

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε για 2 λεπτά ακόμη. Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη μας. Στην  συνέχεια σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα για 40 λεπτάκαι την βάζουμε στο ψυγείο για να ξεκουραστεί.  Ύστερα ανοίγουμε την ζύμη με τον πλάστη ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολας μέχρι να σχηματιστείμια ομοιόμορφη στρογγυλή ζύμη 1/2 εκατοστο πάχος. Αλείφουμε την φόρμα μας με βούτυρο και πασπαλίζουμε με κακάο. Στρώνουμε την ζύμη μας στην φόρμα και την τρυπάμε με ένα πιρούνι, βάζουμε από πάνω μια λαδοκολα και φασόλια για να μην φουσκώσει η ζύμη μας. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά. Βγάζουμε απο τον φούρνο αφαιρούμε τα φασόλια και αφήνουμε να κρυώσει.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:

Βάζουμε  σε ένα κατσαρολάκι τις φράουλες με την ζάχαρη και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. μόλις μελώσει ρίχνουμε και τον δυόσμο και το λεμοντσέλο και είμαστε έτοιμοι. Την απλώνουμε  πάνω στην ζύμη μας.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΚΑΝΑΖ:

Βάζουμε την κρέμα μας με τον espresso να πάρουν μια βράση και μετά ρίχνουμε το μίγμα μας στην κουβερτούρα την οποία την έχουμε  ψιλοκόψει. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Τέλος βάζουμε το μέλι. Ρίχνουμε την γκανάζ μας από πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου