Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

ΧΟΙΡΙΝΗ ΠΑΝΣΕΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΜΗΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΝΣΕΤΑ:

ι κιλό πανσέτα (ολόκληρη)
40 γρ μέλι
150 ml λευκό κρασί
50 ml  ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Μαρινάρουμε την πανσέτα και την ψήνουμε τυλιγμένη σε λαδόκολλα στους 140 βαθμούς για 3 1/2 ώρες.


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑ ΜΗΛΟΥ:

300 γρ πράσινο μήλο
20 ml χυμό λεμονιού
ξύσμα από ένα λεμόνι
20 γρ ζάχαρη
30 γρ βούτυρο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κόβουμε το μήλο σε κομμάτια μικρά και το βάζουμε σε νερό με λίγο χυμό λεμόνι για να μην μαυρίσει. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το μήλο, το χυμό λεμόνι, και την ζάχαρη. Αφού μαλακώσει το μήλο τα αλέθουμε.



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ:


200 γρ κρεμμύδια (για στιφάδο)
30 γρ ελαιόλαδο
30 γρ βούτυρο φρέσκο
150 γρ μαυροδάφνη
θυμάρι φρέσκο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σωτάρουμε το κρεμμύδι σε σιγανή φωτιά με το ελαιόλαδο και το βούτυρο για 20 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Σβήνουμε με την μαυροδάφνη και τα αφήνουμε να γλασάρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου