ΥΛΙΚΑ:
4 καλαμάρια των 200 γρ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΣΤΟ ΡΟΚΑΣ:
100γρ φύλλα ρόκας
20 γρ παρμεζάνα
30 γρ καρύδι
1 σκελίδα σκόρδο
70 ml ελαιόλαδο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ:
1,5 μελιτζάνα
70 γρ ταχίνι
20ml χυμό λεμόνι
50 ml ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και τα χωρίζουμε πόδια - σώμα. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε στην σχάρα.
ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΣΤΟ: Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και είναι έτοιμο.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣ: Αφού τρυπήσουμε λίγο τις μελιτζάνες τις ψήνουμε στην σχάρα ή στον φούρνο στο γκρίλ . Μόλις ψηθούν τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τα μπλεντάρουμε όλα μαζί.
Σερβίρουμε το πέστο πάνω στο καλαμάρι και την μους από δίπλα.
4 καλαμάρια των 200 γρ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΣΤΟ ΡΟΚΑΣ:
100γρ φύλλα ρόκας
20 γρ παρμεζάνα
30 γρ καρύδι
1 σκελίδα σκόρδο
70 ml ελαιόλαδο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ:
1,5 μελιτζάνα
70 γρ ταχίνι
20ml χυμό λεμόνι
50 ml ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και τα χωρίζουμε πόδια - σώμα. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε στην σχάρα.
ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΣΤΟ: Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και είναι έτοιμο.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣ: Αφού τρυπήσουμε λίγο τις μελιτζάνες τις ψήνουμε στην σχάρα ή στον φούρνο στο γκρίλ . Μόλις ψηθούν τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τα μπλεντάρουμε όλα μαζί.
Σερβίρουμε το πέστο πάνω στο καλαμάρι και την μους από δίπλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου