Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΜΕΙΚΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΤΡΙΜΜΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ ,ΨΗΤΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΣΑΓΚΟΥΙΝΙ

ΥΛΙΚΑ:

12 γαρίδες μεγάλες (καθαρισμένες στην μέση δεν χωριζουμε το κεφάλι και την ουρά)
500 γρ ανάμεικτη σαλάτα(baby σπανάκι, baby ρόκα, μαρούλι σγουρό, κόκκινο, πράσινο)
200 γρ αβοκάντο (κομμένο σε λεπτές φέτες)
150 γρ ντοματίνια κομμένα στη μέση
μάραθο φρέσκο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
70 γρ φουντούκια και χτυπημένα στο μίξερ


ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΣΑΓΚΟΥΙΝΙ:

10 γρ μουστάρδα
150 γρ ελαιόλαδο
150 γρ ηλιέλαιο
180 γρ σαγκουίνι χυμό
20 γρ μέλι

ΓΙΑ ΤΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ:

Τα κόβουμε στην μέση και σε ένα ταψάκι ρίχνουμε αλάτι, ζάχαρη, βαλσάμικο,ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στους 120 βαθμούς για 20 λεπτά.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον χυμό σαγκουίνι και τον βράζουμε μέχρι να μείνει το 1/4 της αρχικής ποσότητας. Αφού κρυώσει το βάζουμε στο μίξερ μαζί με την μουστάρδα ,το  μέλι και χτυπάμε ρίχνοντας σιγά σιγά το ελαιόλαδο.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Μαρινάρουμε τις γαρίδες με λίγο ελαιόλαδο, χυμό σαγκουίνι και ξύσμα, βάζουμε αλάτι πιπέρι και τις σωτάρουμε σε ένα τηγάνι για 5 λεπτά και από τις 2 πλευρές. Ανακατεύουμε όλα τα σαλατικά μαζί με το αβοκάντο, τα ντοματίνια, τα φύλλα μάραθου
 τα αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε την βινεγκρέτ και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σερβίρουμε την σαλάτα και από πάνω βάζουμε τις γαρίδες και το τρίμμα φουντουκιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου