Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΥΔΙΑ , ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΡΟΚΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα):

200 γρ ρύζι arborio
40 γρ κρεμμύδι φρέσκο
40 γρ κρεμμύδι ξερό
40 γρ καρότο ψιλοκομμένο
50 γρ λευκό κρασί
400 ml ζωμό ψαριού ή λαχανικών
150 γρ μύδια
200 γρ γαρίδες
7-8 στίμονες κρόκο
30 γρ παρμεζάνα τριμμένη
40 γρ βούτυρο
20 γρ μάραθο ή άνιθο ψιλοκομμένο
20 γρ ελαιόλαδο
1/2 ξύσμα λεμονιού


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σωτάρουμε τα κρεμμύδια και ρίχνουμε και το ρύζι. Μετά από ένα λεπτό σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Έπειτα προσθέτουμε σταδιακά  ζωμό(τον οποίο τον έχουμε ζεστάνει και έχουμε ρίξει και τον κρόκο)  και ανακατεύουμε συνέχεια για να χυλώσει. Λίγο πρίν ετοιμαστεί περνάμε από σχάρα τις γαρίδες και τις ρίχνουμε στο ρύζι . Προσθέτουμε και τα μύδια αφού πρώτα τα αχνίσουμε (σε ένα τηγάνι που καίει βάζουμε λίγο ελαιόλαδο ρίχνουμε τα μύδια και μετά από ένα λεπτό σβήνουμε με 50 ml κρασί και σκεπάζουμε με ένα καπάκι και περιμένουμε να ανοίξουν).
Βάζουμε και το ξύσμα . Όταν είναι έτοιμο το ρύζι μας κατεβάζουμε από την φωτιά βάζουμε τον μάραθο και ρίχνουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου