Τρίτη 3 Απριλίου 2012

ΒΕΛΟΥΤΕ ΑΠΟ ΑΣΠΡΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΛΙΝΟ ΜΑΝΗΣ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΟΥΠΑ:

300 γρ φασόλια μουλιασμένα
40 γρ βούτυρο φρέσκο
40 γρελαιόλαδο
80 γρ κρεμμύδι ξερό (ψιλοκομμένο)
100 γρ πράσσο (ψιλοκομμένο)
40 γρ καρότο (ψιλοκομμένο)
40 γρ σέλινο (ψιλοκομμένο)
50 ml λευκό κρασί
20 ml χυμό λεμόνι
θυμάρι
2 δαφνόφυλλα
αλάατι
πιπέρι
1 λιτρο ζωμό κοτόπουλο


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΑ:

100 γρ. μανιταρια champinion
30 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
40 γρ. λιαστές ντομάτες
40 γρ. σύγκλινο
20 γρ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΥΠΑ:

 Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι,το πράσσο,το καρότο, το σέλινο αφού μαραθούνε ρίχνουμε τα φασόλια και σβήνουμε με το κράσι.  Βάζουμε τον ζώμο το θυμάρι τα δαφνόφυλλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουνε τα φασόλια στο τέλος αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε τον χυμό λεμόνι. Αλέθουμε στο μπλέντερ και περνάμε απο σίτα.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΑ:

Κόβουμε 4 λεπτές φέτες της αλατίζουμε ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και της ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι και το σύγκλινο. Αφού μαλακώσουνε τα μανιτάρια τα βγάζουμε από τη φώτια και προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες κομμένες σε φέτες. Βάζουμε το μείγμα πάνω στην μπρούσκετα και το σέρβιρουμε δίπλα στην σούπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου