Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2012

ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΕ ΣΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ , ΦΟΙΝΟΚΙΟ ΡΑΓΟΥ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ (2 άτομα)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΟΛΟΜΟ:

2 κομμάτια σολομό από 200 γρ
20 γρ σόγια
30γρ μέλι
40γρ χυμό πορτοκάλι
10 γρ τσίντζερ ψιλοκομμένο




ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΦΟΙΝΟΚΙΟ:

300 γρ φοινόκιο
50 γρ πράσο
50 γρ κρεμμύδι ξερό
150 γρ χυμό πορτοκάλι
30 ml λευκό κρασί
5 γρ κόλιανδρο φρέσκο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και κάνουμε μια μαρινάδα για τον σολομό. Τον βάζουμε μέσα και τον αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο. Αφού περάσουν 2 ώρες τον βγάζουμε και τον σωτάρουμε σε καυτό τηγάνι με λίγο λάδι.Στην συνέχεια τον  σβήνουμε με την μαρινάδα και αφού δέσει είμαστε έτοιμοι.
 Για το φοινόκιο: Σωτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το πράσο και έπειτα βάζουμε  το φοινόκιο σε λεπτές λωρίδες. Σβήνουμε με το κρασί  και ρίχνουμε και τον χυμο πορτοκαλιού, το αφήνουμε να σιγοψηθεί και όταν μαλακώσει το φοινόκιο είναι έτοιμο (5- 10 λεπτά). Τέλος ρίχνουμε και το κόλιανδρο ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου