Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012

ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΟΤΣΙ ΜΕ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ ΣΥΝΟΔΕΥΜΕΝΟ ΜΕ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ (για 4 άτομα)

ΥΛΙΚΑ:                                                     

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΣΙ

1,5 κιλό κότσι χοιρινό
150 γρ κρεμμύδι
100 γρ καρότο
100 γρ σέλερυ
2 σκελίδες σκόρδο
120  ml κόκκινο κρασί
50 ml ελαιόλαδο
30 ml ξύδι βαλσάμικο (μαύρο)
10 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
2 δαφνόφυλλα
5-6 κόκκους μπαχάρι
αλάτι
πιπέρι  
1 l ζωμό κοτόπουλου

ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΣΟΛΙΑ

250 γρ φασόλια μαυρομάτικα (μουλιασμένα)
100 γρ κρεμμύδι
80 γρ καρότο
200 γρ σπανάκι
50 ml ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σωτάρουμετο κότσι με λίγο λάδι , αφού πάρει χρώμα το βγάζουμε. Σωτάρουμε τα λαχανικά ρίχνουμε το φασκόμηλο, την δάφνη, το μπαχάρ,ι αλάτι και πιπέρι.Σβήνουμε με το βαλσάμικο και μετα το κρασί αφου εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε τον ζωμό ... Τα βάζουμε σε μια γάστρα και βάζουμε και το κότσι. Το ψήνουμε στους 160-170 για 2,5-3 ώρες. Αφού ψηθεί το βγάζουμε το κότσι και βράζουμε το ζουμί με τα λαχανικά για να δέσει. Στραγγίζουμε με ένα σουρωτήρι και έχουμε την σάλτσα  για το κρέας.
 Βράζουμε και τα φασόλια, αφού βράσουν τα στραγγίζουμε. Σ' ένα κατσαρολάκι σωτάρουμε το κρεμμύδι το καρότο και στο τέλος το σπανάκι ... Μόλις μαλακώσει το σπανάκι  ρίχνουμε και τα φασόλια και ανακατεύουμε . Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και είμαστε έτοιμοι.

2 σχόλια: