Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΦΟΙΝΟΚΙΟ ΚΑΙ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΦΑΒΑΣ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΤΑΠΟΔΙ:

1 κιλο χταπόδι
100 γρ κρεμμύδι
80 γρ καρότο
150 γρ φοινόκιο
50 γρ πετιμέζι
30 ml βαλσάμικο
50 ml μαυροδάφνη
2 δαφνόφυλλα
5 γρ φρέσκο θυμάρι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΑΒΑ:


500 γρ φάβα
3 καρότα
2 δαφνόφυλλα
20 γρ χυμό λεμόνι
100 ml ζωμό λαχανικών
20 γρ κόλιανδρο τριμμένο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σιγοβράζουμε το χταπόδι, αφού μαλακώσει το βγάζουμε και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Σε μια κατσααρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το φοινόκιο και βάζουμε και το χταπόδι .Σβήνουμε με το βαλσάμικο και αφού εξατμιστεί ρίχνουμε την μαυροδάφνη και μετά το πετιμέζι.Βάζουμε τα δαφνόφυλλα αλάτι, πιπέρι, θυμάρι. Χαμήλώνουμε την φωτιά μέχρι να μαγειρευτεί.

Βάζουμε την φάβα σε κρύο νερό μαζί με τα καρότα και τα αφήνουμε να βράσουν. Αφού μαλακώσει η φάβα την αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα και την βάζουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το ζωμό, το χυμό λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, τον κόλιανδρο και αλέθουμε μέχρι να γίνει πουρές.
Προσθέτουε κι άλλο ζωμό αν χρειαστεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου