ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΥΤΙ :
1 μπούτι αρνιού
3-4 κλωνάρια δενδρολίβανο
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
100 ml λευκό κρασί
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΡΕΒΥΘΙΑ:
200 γρ ρεβύθια
1 κρεμμύδι ξηρό
1 καρότο
150 γρ μανιτάρια champinion
40 γρ λιαστή ντομάτα
1,5 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
αλάτι
πιπέρι
2 δαφνόφυλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κάνουμε 2 τρύπες στο αρνί μα ς και βάζουμε μέσα το σκόρδο το αλατοπιπερώνουμε το λαδώνουμε και το βάζουμε σε μία λαδόκολλα ρίχνουμε το κρασί το δενδρολίβανο και το τυλίγουμε. Το ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 3,5 ώρες και το τελευταίο μισάωρο το ανοίγουμε για να πάρει χρώμα.
Στην συνέχεια παίρνουμε τα ρεβύθια, αφού τα έχουμε μουλιάσει για 8 ώρες τουλάχιστον, τα στραγγίζουμε . Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι βάζουμε και τα καρότα και τα μανιτάρια ψιλοκομμένα , ρίχνουμε τα ρεβύθια την λιαστή ντομάτα ρίχνουμε τον ζωμό, αλάτι πιπέρι τα δαφνόφυλλα και αφού πάρουν μια βράση τα βαζουμε σε ένα ταψί ή στην γάστρα και τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 2 ώρες σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο. Ελέγχουμε στο δύωρο αν έχουν μαλακώσει τα ρεβύθια και ανάλογα προσθέτουμε ζωμό.
1 μπούτι αρνιού
3-4 κλωνάρια δενδρολίβανο
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
100 ml λευκό κρασί
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΡΕΒΥΘΙΑ:
200 γρ ρεβύθια
1 κρεμμύδι ξηρό
1 καρότο
150 γρ μανιτάρια champinion
40 γρ λιαστή ντομάτα
1,5 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
αλάτι
πιπέρι
2 δαφνόφυλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κάνουμε 2 τρύπες στο αρνί μα ς και βάζουμε μέσα το σκόρδο το αλατοπιπερώνουμε το λαδώνουμε και το βάζουμε σε μία λαδόκολλα ρίχνουμε το κρασί το δενδρολίβανο και το τυλίγουμε. Το ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 3,5 ώρες και το τελευταίο μισάωρο το ανοίγουμε για να πάρει χρώμα.
Στην συνέχεια παίρνουμε τα ρεβύθια, αφού τα έχουμε μουλιάσει για 8 ώρες τουλάχιστον, τα στραγγίζουμε . Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι βάζουμε και τα καρότα και τα μανιτάρια ψιλοκομμένα , ρίχνουμε τα ρεβύθια την λιαστή ντομάτα ρίχνουμε τον ζωμό, αλάτι πιπέρι τα δαφνόφυλλα και αφού πάρουν μια βράση τα βαζουμε σε ένα ταψί ή στην γάστρα και τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 2 ώρες σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο. Ελέγχουμε στο δύωρο αν έχουν μαλακώσει τα ρεβύθια και ανάλογα προσθέτουμε ζωμό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου