Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012

ΑΤΟΜΙΚΑ ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΥΖΗΘΡΑ ΚΑΙ ΦΥΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΧΛΑΔΙ ΠΟΣΕ ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ:

425 γρ αλεύρι
225 βούτυρο κρύο σε κυβάκια
1 αυγό
40γρ νερό
4γρ ζάχαρη
4γρ αλάτι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:

150γρ μυζήθρα
100γρ τυρί Φιλαδέλφεια
1 αυγό
1 κρόκο
5γρ θυμάρι φρέσκο
40γρ φυστίκια αιγίνης καβουρδισμένα
αλάτι
πιπέρι


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΧΛΑΔΙ:

3 αχλάδια
300ml κρασί
100γρ ζάχαρη
4 τεμχ αστεροειδή γλυκάνισο
6 φύλλα αρμπαρόριζα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Για την ζύμη:

Ανακατεύουμε στο μίξερ το αλεύρι, το βούτυρο, το αλάτι και την ζάχαρη. Προσθέτουμε το αυγό και το νερό μέχρι να γίνει ζύμη. Την βάζουμε σε μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα. Έπειτα την ανοίγουμε με τον πλάστη και την βάζουμε στα φορμάκια για τάρτα. Βάζουμε πάνω λαδόκολλα και βάζουμε απο πάνω φασόλια για να μην φουσκώσει κατά το ψήσιμο. Στους 170 βαθμούς για 7-8 λεπτά. Μετά αφαιρούμε την λαδόκολα με τα φασόλια και ψήνουμε για 3 λεπτά ακόμα. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και αφού κρυώσουν ξεφορμάρουμε.

Για την γέμιση:

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε στο μίξερ. Γεμίζουμε τα ταρτάκια μας και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 16-18 λεπτά.

Για τα αχλάδια:

Καθαρίζουμε τα αχλάδια τα κόβουμε στην μέση και βγάζουμε τα κουκούτσια. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το κρασί, τα αχλάδια  και τα υπόλοιπα υλικά και μόλις πάρει βράσει χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα αχλάδια. Αφού μαλακώσουν τα βγάζουμε και δένουμε το σιρόπι(συνεχίζουμε το βράσιμο).

Σερβίρουμε μισό αχλάδι δίπλα σε κάθε  τάρτα και ρίχνουμε πάνω του και λίγο σιρόπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου